Tiedote: Helsinki Education Hubin tulevaisuus 

Helsinki Education Hub on Helsingin kaupungin hanke vuosille 2020–2023. Nykyisen projektin palvelut päättyvät vuoden lopulla.

Helsinki Education Hub sticker on a laptop
Helsinki Education Hub. Photo: Vesa Laitinen

Helsinki Education Hub on Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama hanke vuosille 2020–2023. Hankkeen tavoitteina ovat oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyritysten liiketoiminnan edistäminen, oppimisen kokeilualustan kehittäminen ja kansainvälistäminen sekä alan ekosysteemin yhdistäminen ja fasilitointi.  

Avajaisistaan lähtien Helsinki Education Hub on työskennellyt yli 200 kasvuyrityksen kanssa, kouluttanut viisi hautomo-ohjelmaa, tehnyt yhteistyötä satojen oppijoiden ja opettajien kanssa, houkutellut Helsinkiin kansainvälisiä oppimisen osaajia ympäri maailman, sekä auttanut suomen EdTech-yhteisöä kasvamaan aktiiviseksi ja monimuotoiseksi kentäksi tarjoamalla keskuksen, jossa kaikki toimijat pääsevät saman katon alle. Vastikään julkaistusta vaikuttavuusraportista ilmenee, että Helsinki Education Hubin ja palveluiden vaikuttavuus alkuvaiheen oppimisteknologia-alan kasvuyrityksiin, yhteisöön ja ekosysteemiin on ollut merkittävä.  

Hankkeen rahoitus päättyy 31.12.2023. Nykyisen Helsinki Education Hubin palvelut päättyvät vuoden lopulla. Yhteiskäyttötilamme suljetaan 15.12.2023. Haluamme kiittää kaikkia yhteisön jäseniä, yhteistyökumppaneita, kollegoita, ystäviä ja keskeisiä henkilöitä kuluneista vuosista. Helsinki Education Hubin ovat tehneet kaikki toiminnassa mukana olleet toimijat ja voimme olla tästä yhdessä ylpeitä. Joulukuun 15. päivä, alkaen kello 14, tulemme järjestämään jäähyväiskahvit ja tahdomme toivottaa kaikki kanssamme työskennelleet lämpimästi mukaan.  

Uusi rahoitushakemus on jätetty yhdessä Helsingin yliopiston ja Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Uutisia ja päivityksiä uudesta hankkeesta tullaan julkaisemaan Business Helsingin kanavissa.  

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: Yrityspalvelut -yksikön päällikkö Paula Miettinen, Business Helsinki, paula.miettinen@hel.fi, +358 452579559