EdTech Hautomo Helsinki

EdTech Incubator Helsinki

Seuraava EdTech Hautomo Helsinki järjestetään 2024!

EdTech Hautomo Helsinki on maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Ohjelmassa kasvatat ideastasi kaupallistettavan, skaalautuvan ja kansainvälisen liiketoimintakonseptin yhdessä liiketoiminnan ja koulutusalan ammattilaisten kanssa. Seuraava ohjelma järjestetään vuonna 2024. Seuraa kotisivujamme ja sosiaalisen median kanaviamme pysyäksesi ajan tasalla uudesta hausta. Alla löydät tarkempaa tietoa hautomon ohjelmasta ja hakukriteereistä.

Kasvata ideasi menestyväksi yritykseksi

Hautomossa pääset ideasi kanssa konkreettisesti eteenpäin ja voit lisäksi hyödyntää vapaasti EdTech-yhteisön tiloja Helsingin keskustassa. Ohjelma sisältää esimerkiksi työpajoja, mentorointia, viikkotehtäviä ja alan asiantuntijoiden puheenvuoroja – sekä vahvaa verkoston tukea matkan varrella. Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme myös soveltuville yrityksille palveluna yhteiskehittämistä ja testausta yhdessä oppijoiden ja opettajien kanssa. Ohjelman lopuksi osallistujat pääsevät pitchaamaan ideansa johtaville koulutusalan asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille.

Hautomo-ohjelman jälkeen voimme auttaa sinua myös kiihdyttämään liiketoimintaideaasi kansainvälisille markkinoille. Verkostomme tarjoavat tärkeitä yhteyksiä mm. sijoittajiin, jotka sparraavat ja ohjaavat tiimiäsi kohti uusia onnistumisia.


EdTech Hautomo Helsinki:

Viikko 1: Bootcamp
Orientaatio, tavoitteet, ketteryyden filosofia ja pitchaustaidot.

Viikko 2: Ongelman ja asiakkaan määrittely
Asiakasymmärrys ja ongelman määrittely lisäarvon tuottajina.

Viikot 3-4: Validointi ja nopeat kokeilut
Ongelman, asiakkaan ja käyttäjän kipupisteiden validointi käytännön kokeiluilla.

Viikot 5-6: Konseptin ja liiketoimintasuunnitelman kehity
Nopeat kokeilut ja konseptikehittäminen. Liiketoimintasuunnitelman iterointi ja kehitys.

Viikot 7-8: Pedagoginen vaikuttavuus
EdTech-ratkaisujen kokemuksellinen muotoilu.

Viikot 9-10: Yrityksen taloushallinto
Liiketoimintasuunnitelman toteuttaminen ja budjetointi.

Viikko 11: Palaute
1-1 tapaaminen sinun HEH kurssinvetäjän kanssa.

Viikot 12-13: Myynti
Myyntistrategian rakentaminen, myynnin prosessit ja työkalut ja brändityö.

Viikot 14-15: Markkinointi
Markkinointistrategian rakentaminen, brändityö ja markkinointimateriaalit.

Viikko 16-17: Pitchaus
Oman yrityspitchin päivittäminen, pitch deckin rakentaminen ja esiintyminen.

Viikot 18: Tiimin rakennus ja verkostot
Tiimin rakentaminen ja työnantajuus. Yrityksen tuki ja työnantajapalveluiden hyödyntäminen Suomessa. Kansainväliset toiminnot ja kassavirran hallitseminen ulkomailla. Verkostotapahtuma ja pitchaus sijoittajille Etenemissuunnitelman tekeminen.

Viikko 19: Hautomo-ohjelman päätösviikko ja gaala
Etenemissuunnitelman luominen. Tavoitteiden seuranta tulevaisuudessa ja palautteen antaminen. Verkostoitumistapahtuma sekä pitchaus yleisölle ja sijoittajille. Kasvupolun juhlistaminen yhdessä.

Hakukriteerit: tiimit, idea ja osallistuminen

Ilmoittaudu mukaan vähintään kahden hengen tiimillä ja hyvin valmistellulla tuote- tai palveluidealla. Jos tiimisi sijaitsee ulkomailla, huolehdi, että ideasi immateriaalioikeudet sijaitsevat Suomessa.

Edellytämme osallistujilta korkeaa motivaatiota sekä jonkin verran valmisteltua taustatyötä. Tiimisi tuote- tai palveluidea tulisi vastata vähintään yhteen seuraavista vaatimuksista:

  • Selkeästi kiteytettävissä oleva koulutusalan tuote, palvelu tai toimintamalli, jolla on uutuusarvoa
  • Innovatiiviseen teknologiaan perustuva liikeidea
  • Selkeästi määritelty ongelma-alue, johon ratkaisusi antaa vastauksen
  • Liiketoimintasuunnitelma ja järkevä toteutusstrategia
  • Motivaatio tehdä ideasta kaupallistettu kokonaisuus ja mahdollisuus sitoutua hautomo-ohjelmaan

Hautomo sisältää runsaasti ohjelmaa, mutta myös tukea jokaiselle tiimille. Edellytämme hautomo-osallistujilta vähintään puoli päivää viikottaista osallistumista sekä viikkotehtävien suorittamista. Viikon teemaan liittyvä työpaja järjestetään yleensä maanantai-iltapäivisin.

Hakeminen

Seuraava hautomo-ohjelma järjestetään vuonna 2024 ja hakuajasta tiedotetaan lähempänä. Hautomoon haetaan kyselylomakkeella, jossa pyydämme kertomaan tiimistänne ja ideastanne.

Lisäksi pyydämme lataamaan lomakkeeseen Business Model Canvasin, joten kannattaa luoda sellainen jo ennen lomakkeen täytön aloittamista. Voit lukea vinkkimme Business Model Canvasin täyttämiseen täältä!

Otamme mukaan 10 tiimiä kuhunkin hautomo-ohjelmaan. Jos et päässyt tällä kertaa mukaan, voit kehittää liikeideaasi esihautomoissamme ja hakea mukaan seuraavaan hautomo-ohjelmaan. Kerromme mielellämme eri vaihtoehdoista lisää hakuprosessin aikana.

Otathan yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen educationhub@hel.fi