Kymmenen uutta alkuvaiheen tiimiä aloittanut EdTech Hautomo Helsingin kevään 2022 ohjelman

EdTech Incubator Helsinki spring batch 2022 boot camp -event. Teams introducing themselves.

Maanantaina 28.2 kymmenen ohjelmaan valittua tiimiä aloittivat 18 viikkoa kestävän matkansa EdTech Hautomo Helsingissä. Hautomon kevään 2022 erä koostuu mielenkiintoisesta sekä moninaisesta joukosta erilaisia oppimisteknologia-alan ratkaisuja. Startupeista kahdeksan sijaitsee jo Helsingissä ja kaksi kansainvälistä tiimiä ovat siirtämässä toimintansa Suomen johtavaan innovaatiokaupunkiin.

”Tämä on erittäin lupaava erä oppimisteknologia-alan tiimejä. Olen kovin innoissani päästessäni aloittamaan työt heidän kanssaan, tavoitteena tarjota startupeille tarvittava tuki ja työkalut kasvaakseen ensiluokkaisiksi kansainvälisiksi yrityksiksi.”, arvioi Lead Advisor Mia-Stiina Heikkala Helsinki Education Hubista.

Teemat kuten mm. tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen sekä lisätyn todellisuuden hyödyntäminen koulutuksessa nousevat esiin uuden erän tiimeissä. Vaikka yrittäjät tulevat erilaisista taustoista, heitä yhdistää vahva motivaatio luoda parempi yhteiskunta koulutuksen ja teknologian kautta.

”Uusista tiimeistä kuusi on naisyrittäjän perustamaa, ja tämä on sekä Helsinki Education Hubin että Helsingin kaupungin näkökulmasta tärkeä trendi, jota tahdomme vahvasti edistää. On hienoa, että oppimisteknologia-ala toimii suunnannäyttäjänä.”, Heikkala jatkaa.

Hautomon osallistujat aloittivat ohjelman ”Bootcamp Week”:in lyhyellä esittelyllä sekä ryhmäytymisharjoituksilla. Toisena päivänä keskityttiin tunnistamaan oman idean menestymisen mahdollisuuksia ja esteitä työpajoissa. Heti ensimmäisellä viikolla tiimit pääsivät myös tapaamaan oppimisteknologia-alan sijoittajia ja oppimaan alkuvaiheen rahoituksesta Helsinki Education Hubin tapahtumassa.

“Alku on ollut intensiivinen ja on todella motivoivaa tuntea, että ohjelma on ammattimainen heti ensimmäisestä päivästä lähtien. On myös mielenkiintoista nähdä mitä muut tiimit tekevät ja koulutukset sekä workshopit muotoutuvat hyvin yritysten eri tarpeisiin, mikä on mielestäni tärkeä lähtökohta.”, sanoo Ida Nevalainen, Elämän Akatemian perustaja ja toimitusjohtaja.

Intensiivinen viikko sai rennomman päätöksen, kun startupit pääsivät tapaamaan ensimmäisen hautomo-ohjelman tiimit Pizza Friday -tapahtuman merkeissä Helsinki Education Hubilla.

“Ihmiset täällä ovat olleet ihan huippuja. Olosuhteet ja työskentelytilat ovat laadukkaat ja työntekijät luovat draivin, joka tarttuu muihinkin. Ensimmäinen viikko on ollut erinomainen alustus ohjelmalle.”, Nevalainen pohjustaa.

EdTech Hautomo Helsingin kevään 2022 kymmenen osallistujaa

EdTech Hautomo Helsingin ohjelma keväälle 2022

 • Viikko 1: Bootcamp
 • Viikko 2: Defining the problem and the customer
 • Viikko 3-4: Validation and fast experimentation
 • Viikko 5-6: Concept and business plan development
 • Viikot 7-8: Pedagogical design
 • Viikot 9-10: Measuring pedagogical impact
 • Viikot 11-12: Financial management
 • Viikot 13-14: Sales and marketing
 • Viikot 15-16: Pitching & Funding
 • Viikko 17: Team and network
 • Viikko 18: Program Final Week

EdTech Hautomo Helsinki

EdTech Hautomo Helsinki on maksuton 18 viikon hautomo-ohjelma oppimis- ja koulutusteknologian parhaille innovaatioille. Ohjelmassa kasvatat ideastasi kaupallistettavan, skaalautuvan ja kansainvälisen liiketoimintakonseptin yhdessä liiketoiminnan ja koulutusalan ammattilaisten kanssa.

Hautomossa pääset testaamaan ja kehittämään ideaasi opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Tiimilläsi tai yritykselläsi on mahdollisuus tehdä yhteistyötä Helsinki Education Hubin kanssa ja esitellä ratkaisuja EdTech-yhteisön tiloissa Helsingin keskustassa. Ohjelman lopuksi osallistujat pääsevät pitchaamaan ideansa johtaville koulutusalan asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille.

Hautomo-ohjelman jälkeen autamme sinua kiihdyttämään liiketoimintaideaasi kansainvälisille markkinoille. Verkostomme tarjoavat tärkeitä yhteyksiä mm. sijoittajiin, jotka sparraavat ja ohjaavat tiimiäsi kohti uusia onnistumisia.

Seuraava haku EdTech Hautomo Helsinkiin aukeaa loppukesästä 2022.