EdTech Hautomo Helsinki – alkuvaiheen ponnistukset kantavat pitkälle

EdTech Incubator Helsinki Batch 2 posing for picture
EdTech Incubator Helsinki Batch 2 posing for picture

Tämä on mahtavaa, olen niin innoissani!

Näin kommentoi SOPU Academyn perustaja ja toimitusjohtaja Semih Ersöz pitchinsä jälkeen EdTech Incubator Helsinki Batch 2 päätöstilaisuudessa. Toista kertaa kymmenen kunnianhimoista startupia sai mahdollisuuden päättää matkansa hautomo-ohjelmassa esittelemällä ratkaisunsa kansainvälisen yleisön, sijoittajien sekä muiden keskeisten EdTech-vaikuttajien edessä EdTech Hautomo Helsinki Gaalassa.

Tämä oli mainio tapahtuma. Hautomo saa ansaitsemansa päätöksen ja on hienoa päästä juhlimaan valmistujaisia muiden startupien kanssa. Samaan hengenvetoon on todettava, että on myös huikea mahdollisuus päästä pitchaamaan ja verkostoitumaan sijoittajien ja asiantuntijoiden kanssa.”, kertoo Ersöz.

Semih Ersöz pitchaamassa
Semih Ersöz pitchaamassa

Hautomo-ohjelman toinen batch sai, verrattuna edelliseen, osakseen enemmän konkreettisen ohjauksen, kun suurin osa kaikista pandemiaan liittyvistä rajoituksista poistui talven jäljiltä. Muiden yrittäjien sekä liiketoiminnan valmentajien tapaaminen henkilökohtaisesti paikan päällä avaa laajemmin mahdollisuuksia kuin etäyhteydet.

On ollut erittäin arvokasta olla paikka, jossa työskennellä ja verkostoitua sekä ihan yksinkertaisesti jutella ja viihtyä muiden tiimien seurassa. Kaiken lisäksi täällä on tarjolla erinomaista kahvia ja teetä”, Ersöz mainitsee.

Nämä kokemukset sekä yritysohjaus ja tuki, jonka alkuvaiheen startupit vastaanottavat ovat elintärkeitä yrityksen kehitykselle. Hautomo-ohjelman aikana suurin osa yrityksistä rakentaa perustan liiketoimintasuunnitelmalle, myynnille ja markkinoinnille sekä tiimille ja verkostolle. Kaikki nämä ovat keskeisiä rakennuspalikoita, jotka kantavat kasvuyrityksen kauas tulevaisuuteen.

Hautomo-ohjelman aikana perustimme yrityksen virallisesti, lanseerasimme julkisen nimen ratkaisullemme sekä rekrytoimme ensimmäiset uudet tiimin jäsenet. Tämä on ollut erittäin motivoiva ajanjakso ja tuntuu, että olen nyt matkalla oikeaan suuntaan”, kiteyttää Elämän Akatemian perustaja, Ida Nevalainen.

Elämän Akatemian lisäksi monet osallistujat edistivät liiketoimintaansa kehittämällä ratkaisuaan, kasvattamalla pedagogista vaikuttavuutta, mentoriohjauksella ja verkostoitumisella sekä rahoituksen kautta. Yksi yrityksistä, Lincoln Method, siirsi yrityksensä Helsinkiin hyödyntääkseen paikallista startup-ekosysteemiä sekä suomalaista opetuksen ja koulutuksen osaamista.

Helsinkiin saapuminen ollut mitä parhain kokemus. Kaupunki on mukava, ihmiset ovat hyvin avuliaita ja jo toisena päivänäni sain solmittua useita tärkeitä yhteyksiä sekä pari sijoittajatapaamista. Odotan innolla tulevaa”, kertoo Saleem Qureshi, Lincoln Method:in perustaja ja toimitusjohtaja.

Lincoln Methodin Saleem Qureshi esittelemässä ratkaisuaan

Valmistuttuaan, hautomo-ohjelman tiimit pääsevät edelleen hyödyntämään Helsinki Education Hub:in palveluja. NewCo Helsingin kiihdyttämöpalvelut ovat suoraviivainen polku liiketoiminnan kehittämiseen kasvua ja skaalautuvuutta kohti. EdTech Testbed tarjoaa mahdollisuuden pilotoida ratkaisusi yhdessä käyttäjien kanssa ja saada ensi käden palautetta opettajilta ja oppijoilta. Helsinki Education Hub:in yhteiskäyttötilat ovat luonnollisesti kaikkien EdTech-alan startupien käytössä myös jatkossa.

Tämä on jännittävää aikaa. Olemme ottaneet suuren askeleen eteenpäin hautomo-ohjelman aikana ja nyt olemme valmiita terävöittämään tuotteemme ja siirtymään kasvavissa määrin markkinoinnin ja myynnin pariin. Olemme jo pilotoineet ratkaisuamme helsinkiläisten koululuokkien kanssa ja sitä tahdomme myös jatkaa. Tulen todennäköisesti hetimiten takaisin työskentelemään Hubilla, mutta nautitaan ensin tästä illasta”, Semih Ersöz naurahtaa ja jatkaa juhlimista tapahtuman humussa.

Semih Ersöz vastaanotti sertifikaatin hautomo-ohjelmaan osallistumisesta

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää EdTech Hautomo Helsingistä? Voit lukea hautomo-ohjelmasta kotisivuiltamme https://educationhubhelsinki.fi/fi/edtech-hautomo-helsinki/ tai tiedustella lisää sähköpostitse osoitteeseen educationhub@hel.fi.