10 tiimiä aloittanut Suomen ensimmäisessä oppimisteknologian hautomo-ohjelmassa

Onni Education team having a presentation in front of an audience

EdTech Hautomo Helsinki on ensimmäinen yrityshautomo-ohjelma Suomessa, joka keskittyy oppimisteknologian nuorten kasvuyritysten tukemiseen. Se on aloittanut toimintansa marraskuun alussa.

EdTech Hautomo Helsinki on Helsinki Education Hubin järjestämä maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Ohjelmaan valitut yritykset voivat kasvattaa ideoistaan kaupallistettavan, skaalautuvan ja kansainvälisen liiketoimintakonseptin yhdessä liiketoiminnan ja koulutusalan ammattilaisten kanssa. Hautomo-ohjelma sisältää työpajoja, mentorointia, viikkotehtäviä ja alan asiantuntijoiden puheenvuoroja – sekä antaa vahvaa verkoston tukea matkan varrella. Yrityksille tarjotaan työskentelytilat uudessa oppimisteknologian start-up- ja innovaatiokeskuksessa Helsinki Education Hubissa. Hautomo-ohjelman lopuksi tiimit pääsevät pitchaamaan ideansa johtaville koulutusalan asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille. Tämän myötä voidaan lisätä tärkeiden sidosryhmien tietoisuutta uusista innovatiivisista ratkaisuista ja luoda mahdollisuuksia yritystoiminnan kannattavalle kasvulle.

Hautomo-ohjelman ensimmäiselle kierrokselle jätti hakemuksensa 37 oppimisteknologian kasvuyritystä eri puolilta maailmaa. Asiantuntijoiden haastatteluiden jälkeen kymmenen tiimiä kutsuttiin mukaan 8.11.2021-31.3.2022 toteutettavaan ohjelmaan. Nämä ovat: Alfons Education, Beesh, Big Ear Games, Graidapp, Language Clubhouse, Loru Games, MusicUs, Oppi AI, Onni Education ja XR Tutor.

”Valitsimme mukaan yrityksiä, joilla on innovatiivinen ajatus, markkinapotentiaalia ja jotka ovat sopivassa vaiheessa hautomo-ohjelmaa ajatellen”, sanoo Mia-Stiina Heikkala, Helsinki Education Hub –projektin vetäjä ja johtava yritysneuvoja.

Kehitteillä ratkaisuja varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen ja virtuaalitodellisuudesta tekoälyn hyödyntämiseen

Yritykset edustavat laajasti oppimisteknologian eri osa-alueita ja kohderyhmiä. Kehitteillä on ratkaisuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen ja virtuaalitodellisuudesta tekoälyn hyödyntämiseen. Tuotteissa löytyy oppimispelejä, verkko-oppimisalustoja sekä sovelluksia musiikinoppimiseen, seksuaalikasvatukseen, arviointiin ja kielten oppimiseen. Valituista yrityksistä kahdeksan on Suomesta ja kaksi ulkomailta.

”Oli ilo huomata, miten innostuneita yritykset ovat kehittämään omaa liiketoimintaansa asiantuntijoiden avustuksella. Tälle ohjelmalle on ollut selkeästi tarve”, Heikkala jatkaa.

Seuraava haku EdTech-hautomoon on tammi-helmikuussa 2022

EdTech Hautomo Helsinki –ohjelmaan voi hakea kahdesti vuodessa. Seuraava haku on keväällä tammi-helmikuussa 2022. Hakukriteerit ja lisätietoja: https://educationhubhelsinki.fi/fi/edtech-hautomo-helsinki/

”Kannustamme uusia oppimisteknologian tiimejä ja tutkijoita olemaan meihin yhteydessä, vaikka ihan ideavaiheessakin. Tule käymään perjantaisin järjestettävässä Pop-up dealflow-neuvonnassamme niin katsotaan yhdessä, miten voimme juuri teidän tilanteessamme auttaa ja mihin kohtaan teidän yrityksenne sijoittuu dealflow-palvelupolullamme. Meiltä löytyy palveluita eri vaiheisiin aina ideasta innovaatioon”, Heikkala kannustaa.  

Yhteydenotot:

Mia-Stiina Heikkala, EdTech Hautomo Helsinki –ohjelman ja Helsinki Education Hub-projektin vetäjä

mia-stiina.heikkala@hel.fi
+358 40 776 5336